onsdag
jan132021

Nasarets arabiske ordfører med positive ord og ønsker for Israel

Nasarets arabiske ordfører med positive ord og ønsker for forholdet mellom jøder og arabere i Israel

Den arabiske orddøferen i Nasaeet, Ali Sallam, ønsker at araberne skal delta fullt ut i det israelske samfunnet og sier at de har aldri hatt det så bra som nå.

I møte med kritikk for å ikke prioritere bevilgninger til det arabiske samfunnet, viste Netanyahu til regjeringens betydelige satsning på infrastruktur, transport, utdanning og velferd i den arabiske sektoren fra 2015. Regjeringen forbereder en ny storstilt satsing for de neste fem årene, sa han.

Han la også vekt på de tiltak regjeringen har satt inn for å bekjempe kriminalitet i arabiske samfunn, inkludert ni nye politistasjoner som er åpnet i arabiske byer siden 2016.

«Jeg vet at det er mye mer vi kan gjøre, for at dere skal kunne føle deg trygge i byene deres. Jeg lover personlig å arbeide for den enkeltes personlig sikkerhet», sa Netanyahu.

Mer kan leses her

tirsdag
des082020

Nyhetsbrev 2020 nr 2

Sammen med årets julehilsen forteller Netanyaforeningen siste nytt fra arbeidet: 

Sigve Bø skriver: 

Det kan være nødvendig å kunne definere sin egen identitet og tilhørighet. De fleste foreninger med kommunal støtte driver en viktig funksjon innenfor den kulturelle sfære. Netanyforeningen er også en av dem, samtidig som vi utfører en offentlig oppgave av å være en brobygger fra Stavanger og ut i verden. For vår del er dette til Netanya i Israel.

Flere nyheter fra nyhetsbrevet kan leses her 

 

Netanyaforeningen vil ønske alle sine medlemmer God Jul!

mandag
nov302020

Snublesteiner i Stavanger 26.11.2020

Fra hjemmesiden til Stavanger kommune deler vi:

Snublesteiner i Stavanger

Oppdatert: 26.11.2020


Kunstprosjektet ”Snublesteiner” er et prosjekt til minne om nazismens ofre under andre verdenskrig. Se kart over plasseringene i Stavanger.

Kunstprosjektet

I 1993 satte den tyske kunstneren Gunter Demnig i gang prosjektet "Stolpersteine" (snublesteiner) i Tyskland. Steinene er ment som minnes¬merker, men er også å betrakte som kunst i det offentlige rom. Prinsippet er at en stein (10 x 10 x 10 cm) med minneplate i messing støpes ned i fortauet på steder der jøder eller andre ofre for nazismen bodde fram til de ble deportert og drept.

Siden starten har prosjektet også blitt overført andre land enn Tyskland. Til nå er det lagt ned nærmere 70 000 steiner i over 20 land i Europa. Jødisk Museum i Oslo har brakt prosjektet til Norge, og har nå, sammen med Jødisk Museum Trondheim, regi- og koordineringsansvaret for nedleggelsen av snublesteiner for jøder deportert fra Norge og drept i nazistenes utryddelsesleirer. Siden 2010 er det blitt lagt ned 548 snublesteiner i Norge. Fra Tromsø i nord, til Larvik og Halden i sør. 

Mer om dette kan leses her 

mandag
nov302020

Nyhetsbrev 2020 nr 1 

Gode nyheter

Sigve Bø skrev:

 "Vi hadde gode planer for våren med både et skolebesøk til Israel og en liten delegasjonsreise for å bli bedre kjent med Democratic School. Slik ble det desverre ikke. Imidlertid har vi flere gode nyheter og hyggelige resultater som har fulgt i kjølvannet av innsatsen i 2019."

Netanyaforeningen retter stor takk til alle medlemmene i Netanyaforeningen som har bakket opp og gjort dette mulig!

Du kan lese mer om dette i Neatnaforeningens nyhets blad 2020  nr 1 her 

tirsdag
nov242020

Merkedag for jødiske flyktninger fra arabiske land på Zoom 24. november: Filmen “Flukten fra Bagdad” og foredrag ved Edwin Shuker

Merkedag for jødiske flyktninger fra arabiske land på Zoom 24. november: Filmen “Flukten fra Bagdad” og foredrag ved Edwin Shuker

Årets minnedag for jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land, holdes i år på Zoom 24.11 kl. 18. Først vises den gripende dokumentaren "Flukten fra Bagdad" og deretter blir det et foredrag med hovedpersonen Edwin Shuker.

For tredje år på rad markeres merkedagen for jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land. I år vises den gripende dokumentarfilmen “Flukten fra Bagdad” (Remember Baghdad), med påfølgende foredrag av filmens hovedperson Edwin Shuker.

Filmen vises fra kl. 18:00 og Shuker kommer inn etter en kort pause. Møtet ledes av Jan Benjamin Rødner.

NB! Årets merkedag blir i år holdt på Zoom.
Følg lenken: 
https://miff-no.zoom.us/j/88638183500

MIFF, MIFF Oslo og Hjelp Jødene Hjem (HJH) har i 2 år markert den årlige merkedagen for jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land. Begge årene har Lyn Julis vært på besøk og i fjor lanserte MIFF hennes bok Fordrivelsen på norsk.

Filmen gir et unikt innblikk i en historie som for mange er ukjent. Jødene hadde en gang en sentral plass i irakisk samfunnsliv, og i Bagdad utgjorde de en tredjedel av befolkningen. Men etter 2600 år fikk jødenes tid i Irak en brå slutt. I kjølvannet av at Israel ble opprettet, måtte landets jøder flykte. I filmen ser fem jødiske familier tilbake på en tid da Bagdad blomstret og Irak var et godt land å bo i for minoriteter. Vi følger Edwin Shuker fra London tilbake til landet og byen han elsket, hvor han ønsker å kjøpe et hus, slik at han kan si at «ikke alle jøder har dratt».
Filmen er tekstet på norsk.

Grunnet koronasituasjonen blir filmvisningen og møtet gjennomført via Zoom.
Følg denne lenken: 
https://miff-no.zoom.us/j/88638183500

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 21 5 neste »