mandag
nov302020

Snublesteiner i Stavanger 26.11.2020

Fra hjemmesiden til Stavanger kommune deler vi:

Snublesteiner i Stavanger

Oppdatert: 26.11.2020


Kunstprosjektet ”Snublesteiner” er et prosjekt til minne om nazismens ofre under andre verdenskrig. Se kart over plasseringene i Stavanger.

Kunstprosjektet

I 1993 satte den tyske kunstneren Gunter Demnig i gang prosjektet "Stolpersteine" (snublesteiner) i Tyskland. Steinene er ment som minnes¬merker, men er også å betrakte som kunst i det offentlige rom. Prinsippet er at en stein (10 x 10 x 10 cm) med minneplate i messing støpes ned i fortauet på steder der jøder eller andre ofre for nazismen bodde fram til de ble deportert og drept.

Siden starten har prosjektet også blitt overført andre land enn Tyskland. Til nå er det lagt ned nærmere 70 000 steiner i over 20 land i Europa. Jødisk Museum i Oslo har brakt prosjektet til Norge, og har nå, sammen med Jødisk Museum Trondheim, regi- og koordineringsansvaret for nedleggelsen av snublesteiner for jøder deportert fra Norge og drept i nazistenes utryddelsesleirer. Siden 2010 er det blitt lagt ned 548 snublesteiner i Norge. Fra Tromsø i nord, til Larvik og Halden i sør. 

Mer om dette kan leses her 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Nyhetsbrev 2020 nr 2 | Main | Nyhetsbrev 2020 nr 1 »