torsdag
sep292016

Shimon Peres får en usedvanlig stor begravelse den 30.9.2016

Usedvanlig stor begravelse
Forberedelsene for Shimon Peres begravelse kommende fredag vil bli usedvanlig omfattende og selve begravelsen vil bli usedvanlig stor. Peres vil bli lagt i Knesset på torsdag og flaggene ved alle offentlige institusjonene vil bli på halv stang. Selve begravelsen vil finne sted på Har Herzl i Jerusalem fredag, og det er ventet at statsledere fra mange land vil komme til Israel, deriblant USAs president Barack Hussein Obama, Frankrikes president Francois Hollande, Tysklands rikskansler Angela Merkel, FNs Ban Ki-moon og mange andre.

Lang seremoni
Israels farvel med den 93 år gamle presidenten og statsministeren Shimon Peres vil strekke seg over to dager. Klokken 08.45 torsdag vil president Reuven Rivlin og statsminister Binyamin Netanyahu legge ned kranser foran kisten hans i Knesset. Fra 09.00 til 21.00 kan israelerne komme å ta et siste farvel og vise ham en siste respekt. Selve begravelsen begynner fredag klokken 08.30 da han kjøres til Har Herzl. Fra 09.30 til 11.00 vil det bli holdt ulike taler og sleve begravelsesseremonien vil begynne klokken 12.00 Mange av veiene rundt området vil bli stengt hele dagen.

Feiret Peres død
Mens kondolansene til Israel og Peres-familien strømmet inn fra det meste av verden denne uken, har den palestina-arabiske terrorgruppen Hamas og Hizballah i Libanon feiret hans bortgang. Hamas talsmann Sami Abu sa at Shimon Peres var den siste israelske lederen som «grunnla okkupasjonen», mens sønnen til Hillary Rodham Clintons tidligere rådgiver Max Blumenthal sa at «det å kalle Peres en fredens mann sverter alle konsepter om fred».

Største operasjon noensinne
Israelsk politi og sikkerhetstjeneste står overfor den største operasjonen noen sinne, ifølge israelske medier. Ikke siden Yitzhak Rabins begravelse i 1995 har det vært så mange statsledere i landet for å ta del i begravelsen. Politiet må sørge for sikkerheten til disse lederne foruten de anslagsvis 100,000 som vil ta del i begravelsen. Minst 7,000 politibetjenter vil bli stasjonert rundt om i Jerusalem fredag.

Kilde: Karmel.net

torsdag
sep292016

Utenriksminister Brende deltar i Shimon Peres sin begravelse

Presseinformasjon

Utenriksminister Brende deltar i Shimon Peres sin begravelse

Utenriksminister Børge Brende vil fredag 30. september delta i begravelsen til Israels tidligere president Shimon Peres i Jerusalem.

- Shimon Peres var en visjonær leder og han viet store deler av sitt liv til å arbeide for fred i Midtøsten. Helt til det siste engasjerte han seg for å skape en fredelig fremtid i Midtøsten, sier utenriksminister Brende.

Shimon Peres ble valgt inn i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset i 1959. Han hadde en rekke sentrale verv og var blant annet president, statsminister og utenriksminister. Gjennom sitt sterke engasjement i Oslo-prosessen for fred mellom israelere og palestinere ble han godt kjent med Norge og han hadde mange venner i Norge. I 1994 fikk Shimon Peres sammen med Yasir Arafat og Yitzhak Rabin Nobels fredspris. Hans siste besøk i Norge var i 2014, da han var her på statsbesøk.

- Mine tanker går til Shimon Peres sin familie og til Israel. Jeg vil vise Shimon Peres en siste ære ved å delta på begravelsen i Jerusalem. Det er viktigere enn noensinne at verdens ledere inspireres av hans store mot og engasjement for fred, sier utenriksminister Brende.

Pressekontakt: underdirektør Kristin Enstad telefon 48 26 8835 (med på reisen)

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/shimon-peres/id2512848/

torsdag
sep292016

Netayaforeningen kondolerer i forbindelse med Shimon Peres bortgang

"- Det er med stor sorg jeg har mottatt budskapet om tidligere president Shimon Peres bortgang. Med ham har vi mistet en stor statsmann og en modig politiker som aldri ga slipp på visjonen om fred i Midtøsten. Peres beholdt sitt engasjement og pågangsmot til det aller siste, sier statsminister Erna Solberg.

- Jeg mottok president Shimon Peres under hans besøk til Norge i 2014. Han var særlig opptatt av å engasjere ungdom i kampen for en fredelig fremtid for Midtøsten. Ungdom som opplever håp, anerkjennelse og deltakelse i samfunnet er den viktigste nøkkelen til fred i regionen. Denne visjonen viet Shimon Peres sine siste år til, sier statsminister Solberg. 

Shimon Peres ble i 1994 sammen med Yasir Arafat og Yitzhak Rabin tildelt Nobels fredspris for sitt mot og sin innsats for å skape fred mellom israelere og palestinere. Hans samlede politiske karriere strakte seg over nærmere 70 år. Han har blant annet tjent som statsminister og president i Israel.

- Mine tanker går i dag til Peres sin familie og til Israel som har mistet en stor leder. Statsmannen og nobelprisvinneren Peres sin innsats for fred bør inspirere oss alle."

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/peres/id2512712/

Netanyaforeningen vil med dette også utrykke sin dypeste kondolanse til Israel og Peres sin familie i forbindelse med Shimon Peres bortgang. 

søndag
aug142016

Netanyaforeningen gratulerer

Netanyaforeningen gratulerer Yarden Gerbi fra Netanya som ble den første israelske idrettsutøver som vant medalje i Rio-OL. Hun vant bronsemedalje i judo. Nå dedikerer hun seieren til ofrene for terrorangrepet under München-OL i 1972.

Mer om denne begivenheten kan leses her:

http://www.nihk.org/2016/08/12/dedikerte-olympisk-medalje-til-ofrene-for-terroren-under-munchen-olympiaden/?utm_source=Nyheter&utm_campaign=8bf2bc254e-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_69756a4b3c-8bf2bc254e-231571537

tirsdag
mai102016

Netanyaforeningens Nyhetsbrev nr. 1/2016

Netanyaforeningens Nyhetsbrev nr. 1/2016 er nå postet på nett.

Dette kan leses her: http://netanyaforeningen.no/display/ShowFiles?moduleId=12099049&directoryId=2186479

Page 1 2 3 4 5 ... 14 5 neste »