lørdag
jun082013

Israel og Norge delte poengene

Europamesterskapet i fotball for U21-landslag ble sparket i gang 5. juni med Israel og Norge på hver sin banehalvdel i Netanya. Netanya Stadium ble åpnet av ordfører Miriam Fierberg-Ikar i november i fjor og fungerer som hjemmebane for Maccabi Netanya.

Norge var det beste laget gjennom store deler av kampen. Likevel var det vertsnasjonen som først fikk grunn til å juble. Den polske dommeren pekte på straffemerket etter at Omri Ben Harush gikk over ende 15 minutter ut i kampen. Israels lagkaptein, Nir Biton, var kald som en fisk og satte straffesparket sikkert til side for Ørjan Nyland i det norske målet.

Åtte minutter senere utlignet Marcus Pedersen og støynivået blant hjemmesupporterne sank flere hakk. Like før pause stormet Mohammad Kalibat fremover på banen med Vegar Eggen Hedenstad pustende i nakken. Den norske forsvarsspillerens takling satte en stopper for det israelske kontringsforsøket. Til nordmennenes fortvilelse mente dommeren at taklingen kvalifiserte til rødt kort. Norge ble tvunget til å fullføre kampen med bare ti spillere.

Første omgangs siste store sjanse stod Yann-Erik de Lanley for, men Viking-spilleren mislyktes fra kort hold. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1 - 1.

Den andre omgangen ble en mer jevnspilt affære enn den første. Israel gikk igjen opp i ledelsen da Alon Turgeman avsluttet et fint angrep med et skudd fra kort hold. Tre minutter før full tid hadde Israel  muligheten til å punktere kampen, men skuddet fra Israel Zaguri ble blokkert av en norsk spiller. På overtid fikk Norge en fortjent utligning da innbytter Hameet Singh plasserte ballen utagbart til side for Boris Klaiman.

Kampfakta:

Israel U21 - Norge U21  2 - 2  (1 - 1)

Tilskuere: 10.850

Dommer: Pawel Gil, Polen

Mål: 1 - 0 Nir Biton (straffe, 16),  1 - 1 Marcus Pedersen (24),  2 - 1  Alon Turgeman (71),  2 - 2  Hameet Singh (90)

Gult kort: Orr Barouch, Eyal Golasa og Mohammad Kalibat (Israel), Anders Konradsen (Norge)

Rødt kort: Vegar Eggen Hedenstad (Norge)

Israel og Norge åpnet europamesterskapet i Netanya (Foto: Aaron Kalman)Nir Biton scoret kampens første mål på straffespark (Foto: David Katz)   De norske spillerne jublet etter Marcus Pedersens scoring (Foto: Uzi Gal)Vegar Eggen Hedenstad fikk rødt kort like før pause (Foto: Erlend Aas)Israel Zaguri og Stefan Johansen i duell (Foto: Terje Alstad)